תחום הייעוץ הוא תחום רחב מאוד, בפרט כשמדובר על התחום העסקי. תחומי הייעוץ מקיפים למעשה את כל מגוון הצרכים שיכולים לנבוע בעסקים ואצל בעלי עסקים. תחומים כמו שיווק, מכירות, כספים, תפעול, ייצור, שירות לקוחות, משאבי אנוש, הזמנות ורכש, ניהול מלאי וניהול כללי אלו תחומים סטנדרטיים שמלווים כל עסק ועסק (כל אחד לפי תחומי עיסוקו). אלו תחומים שדורשים ידע וניסיון מעשי וכל ניסיון לבצע אותם מתוך גישה אינטואיטיבית נועד לכישלון בשלב זה או אחר או לפחות להביא למצב של אי מיצוי הפוטנציאל.
באופן טבעי, מרבית העסקים הקטנים ולעיתים גם הגדולים יותר התחילו את דרכם עם יזם שהחליט ביום מן הימים לעזוב את מקום עבודתו ולהקים עסק עצמאי משלו בכדי לעשות לביתו. אותו יזם מונע מתוך הכרתו את רמת המקצועיות שצבר בתחום ומתוך תחושה כי באפשרותו לספק פתרונות מעולים לצורכי קהל לקוחותיו העתידי. הוא למד להכיר את הגישה החיובית שלו כלפי לקוחות, את רמת השירות הגבוהה שטבועה בו באופן טבעי ואת ההיכרות האישית שיצר עם לקוחות פוטנציאליים אליהם יוכל לפנות בעתיד. אלא שכל אלו קשורים למרכיב אחד ויחיד של העסק והוא מעגל היצור (או השירות). אין כמובן ספק בדבר חשיבות מרכיב זה לעסק, שהרי בלעדיו אין שום סיכוי להצלחה, ואולם מרכיב זה, ללא התייחסות הולמת לכל יתר המרכיבים לא יוכל להביא לתוצאות חיוביות לאורך זמן.
הדבר דומה למטוס קרב משוכלל שמסוגל לעמוד בכל משימה, ואולם הסיכוי שיוכל להמריא לשמים ולבצע את ייעודו ללא צוות תחזוקה וללא מגדל פיקוח נמוך מאוד.
ללא הבנה בכספים יתקשה בעל העסק להסביר לבנקאי את צורכי ההון שלו ובוודאי שיתקשה לחזות את תזרימי המזומנים הצפויים ולהיערך אליהם בהתאם. ללא הבנה בשיווק הוא לא יוכל להרחיב את עסקיו מעבר למעגל מקורביו, ללא הבנה בתפעול הוא יתקשה להגדיל את צוות העובדים ולנהל אותם ביעילות, ללא הבנה בניהול מערכי שירות לקוחות הוא יתקשה לשמור על המוניטין שצבר, ללא הבנה ברכש הוא לא יידע לנהל את המלאי שלו בצורה יעילה. ללא הבנה בכל אלו יחדיו הוא יתקע במוקדם או במאוחר והוא לא יוכל להתקדם.
כל עוד העסק קטן מאוד, הצורך בכל אחד מתחומי המקצוע הללו מצומצם ולעיתים די בידע הבסיסי ובאינטואיציה גבוהה בכדי לכסות על הפערים, ואכן במקרים רבים, בעלי עסקים זעירים מצליחים לעבוד ולהתפרנס יפה. ואולם, הבעיות מתחילות לצוץ כשהעסק מתחיל לגדול. ההבנה הבסיסית כמו גם האינטואיציה כבר לא מספקות את הצורך והמרחק מכאן ועד הגעה לכשל מערכתי קצר.
כאן נכנס לתמונה תחום הייעוץ העסקי המקצועי. היות ועסקים קטנים לא יכולים להרשות לעצמם לשכור אנשי מקצוע לכל אחד מהתחומים הללו הרי שהפתרון הנגיש, הזול והפשוט ביותר הוא לשכור יועצים פרילנסרים שיספקו להם את צורכיהם המשתנים.
היתרונות בשימוש ביועצים הם רבים. ראשית, ניתן לשכור יועצים בעלי מומחיות וניסיון רב וזאת בעלויות סבירות בהן העסק יכול לעמוד שכן משך הזמן שיידרש ליועץ בכדי לבצע את עבודתו בעסק תהיה מצומצמת (שהרי הוא מספק את שירותיו למספר עסקים בו זמנית). שנית, אין כל יחסי עובד מעביד בין העסק לבין היועץ. ניתן לפטר את היועץ בכל עת, להפחית את היקף פעילותו או להגדיל אותו, הכל בהתאם לצרכיו המשתנים ובהתאם ליכולותיו הכספיות. שלישית, יועץ עסקי יוכל לשמש גם כאוזן קשבת לעניינים, תהיות, מחשבות, טרדות והזדמנויות בהם נתקל היזם והוא יוכל לספק לו זווית ראיה אחרת, לעיתים יצירתית ומקורית, על מנת שיקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורו.