עסק יכול להיחשב כ "עוסק פטור" אם מחזור עסקאותיו השנתי לא עולה על 100 אלף ₪ (ואם לדייק – 98,707 ₪ נכון לשנת 2017, וזו
השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם
התפתחות עסקית היא תוצאה של תכנון ויישום שוטף של שינויים והתאמות של העסק לאורך הזמן. שינויים כאלו חשוב ליישם באמצעות יועץ עסקי בעל ניסיון שיוכל לספק את התמיכה המקצועית…
התפתחות ארגונית נועדה לשפר את ההישגים של חברות או עסקים ולהתמודד עם שינויים ארגונים חיוניים בתוך החברה ומחוצה לה. פיתוח ארגוני נועד לאפשר לכל ארגון או חברה לשמור על יציבות פנימית, לחוות שינויים ללא זעזועים ולייצר קרקע טובה להתפתחות עסקית בלתי פוסקת. חברות רבות, כמו גם מנהלים מצליחים, שוכרים יועצים עסקיים כדי שיוכלו למקד באופן אובייקטיבי את הכשלים, להציע פתרונות ולהוביל את העסק להצלחה.
גם אם מקסמתם את אפשרויות המכירה של העסק והגעתם למחזור מכירות מספק, אם לא תנהלו נכון את העניינים הכספיים, את כוח האדם ואת המשאבים של העסק, אתם עלולים להגיע בסופו של דבר להפסדים. יעוץ ארגוני מנוסה יזהה את נקודות החולשה, ימקד אותן ויגבש דרכים לשיפור. יועץ ארגוני ילמד את מנהלי העסקים כי השליטה בארגון נמצאת בידיים שלהם. בכוחם להוביל מהלכים עסקיים שייטיבו עם החברה ויגדילו את הרווחיות שלה.
כל עסק יודע עליות ומורדות, תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. לעתים, בשעת משבר, אם לא ניעזר בשירותי ייעוץ עסקי, העסק עלול להתמוטט. מנהלי עסקים או חברות אינם אובייקטיבים, פעמים רבות הם משוחדים ולא יכולים לבדוק בעין אובייקטיבית את הבעיות והמטרות של העסק. יועץ עסקי המביט מבחוץ ובוחן בעין אובייקטיבית יוכל להצביע על הכשלים ללא מעורבות רגשית, והוא יהיה בבחינת 'אורח לרגע, רואה כל פגע'.
ייעוץ ארגוני אחראי בין היתר לעקוב ולבדוק באופן שוטף את ההתנהלות הכספית והארגונית של העסק. גם כאשר הנכם מרגישים כי אתם בשיא ההצלחה ואין יותר לאן להתפתח, זה הזמן להביא יועץ עסקי כי בעולם העסקים מי שדורך במקום, הולך לאחור. ולראיה עסקים מצליחים שוכרים חברות ייעוץ ארגוני דווקא כשהן נמצאות בשיא ההצלחה.
חברות העוסקות בייעוץ עסקי מציעות שירותים של אבחון ופיתוח כוח אדם בכל הדרגים, של הפקת לקחים ויישום מסקנות, גיבוש וסיוע לצמיחה ארגונית וסיוע בהטמעת חידושים ושיפורים בכל חברה או ארגון. כאשר מחפשים שירותי ייעוץ עסקי, כדאי לבחור יועץ המכיר היטב את התחום שלכם. ולא פחות מזה, חשוב לבחור יועץ עסקי שיהיה לכם נעים לעבוד אתו. היועץ העסקי עתיד ללוות אתכם תקופה ארוכה, ולהיות סוג של שותף. ולכן כדאי לבחור בשירותי ייעוץ עסקי , תוך בחירת יועץ שיש לכם כימיה אתו ושפה משותפת.
הגדלת הפעילות העסקית, גם אם היא רווחית, טומנת בחובה סיכונים משמעותיים. עסקים רבים נופלים כתוצאה מאי היערכות מתאימה. מודעות והיערכות יבטיחו סיכויי צמיחה מוצלחים.
יניב רוסו, התפרס ב- "העיר The Marker"
מרבית העסקים, קטנים כגדולים, החלו את דרכם ביזם בעל רעיון, חלום, נחישות, מוטיבציה וניסיון שצבר ממקומות עבודתו הקודמים. חלקם אף סחפו איתם מספר לקוחות אותם שרתו בנאמנות בעבר. רמת השירות ייעוץ עסקי והמקצועית שסיפק היזם, מול שביעות הרצון של לקוחותיו הביאו לגידול טבעי בפעילות העסק. לקוחותיו הרחיבו את היקף הפעילות, שמו הלך לפניו והמוניטין הלך ונצבר.
בהדרגה גדל העסק ומתרחב, מחזורי הפעילות גדלים והרווחיות עולה. מתווספים עובדים, כלי רכב, כלי עבודה. מעבר למקום מרווח ונוח יותר עומד על הפרק. לכאורה הכל טוב אלא שכאן טמונה הסכנה הגדולה ביותר האורבת לפתחו של היזם.
בעוד עסק קטן עם 4-2 עובדים מצריך ניהול מינימלי והיזם יכול להשקיע את מירב מרצו וזמנו לקידום עסקיו, הרי שניהול עסק גדול יותר מקפל בתוכו מחויבות ניהולית ובקרה גדולה הרבה יותר מול כל הגורמים איתם הוא מתנהל (לקוחות, ספקים, עובדים, בנקים וכו').
בהדרגה מוצא עצמו היזם טרוד בענייני מנהלה ואדמיניסטרציה, באין-סוף ניירת ודאגה מתמדת למצב תזרים המזומנים. מרגע לרגע הוא עסוק יותר בכיבוי שרפות ופחות בקידום עסקיו. רמת שביעות הרצון של לקוחותיו מתחילה להתדרדר והעסק מתחיל במסלול של צניחה אשר תסתיים בהרבה מקרים בהתרסקות.
ולכן, על מנת למנוע תרחישים כאלו, חשוב מאוד להיערך מראש לקראת שלב הפריצה, ליישם כלים ניהוליים ולהיעזר בשירותי ייעוץ עסקי. הערכות מתאימה תשפר לאין שיעור את סיכויי ההצלחה של העסק.
עסק יכול להיחשב כ "עוסק פטור" אם מחזור עסקאותיו השנתי לא עולה על 100 אלף ₪ (ואם לדייק – 98,707 ₪ נכון לשנת 2017, וזו
מטרתו של עסק היא להרוויח כסף. צבירת הרווחים תאפשר לו להמשיך להתקיים לאורך זמן ולגשר על תקופות של הפסדים. אולם ישנם עסקים שמנקודת זמן מסוימת
ישנם מצבים בהם נדרשת הערכת שווי לעסק. מצבים כאלו קורים בדרך כלל כאשר בעל העסק מעוניין לגייס משקיע או שותף לעסק או במקרים בהם הוא
מדי שנה קורסים בישראל עשרות אלפי עסקים. אם לדייק, מספר העסקים שקרסו במהלך שנת 2017 עמד על 43,200 עסקים. 99% מהם הינם עסקים קטנים ובינוניים.